Narain Mathura: “Hindi is de makkelijkste taal om te leren.”

De heer Narain Mathura is gast geweest in het programma Cultuurhuis, de welbekende productie van Rapar Connect TV in de Haaglanden.  Narain Mathura is voorzitter van Hindi Parishad Nederland, vader van drie kinderen en was docent economie en informatica. Aan interviewer Asim Jahan zegt Mathura: “Ik heb mijn bijdrage mogen leveren aan het Hindi onderwijs vanaf 1983 tot heden. Momenteel ben ik voorzitter van Hindi Parishad Nederland, en voorzitter van de Hindoe ouderen bond. Het begon allemaal met de vraag naar en behoefte aan behoud van dd cultuur, gezien de verwaarlozing van de cultuur. Zo is Hindi Parishad Nederland opgericht. Ik heb boeken uit India laten halen en jarenlang kunnen werken. Hindi is de makkelijkste taal om te leren, je schrijft wat je zegt, de grammatica gaat ook verder en komt hier van toepassing. Momenteel wordt gewerkt met woorden bij de kennisoverdracht, vroeger moest men het alfabet eerst kennen. Er kan zo een thema gevormd worden, en er kunnen zelfs woorden gevormd worden, gemaakt worden. In Nederland zijn er een aantal plekken, Hindoe scholen, Mandirs  die het Hindi onderwijs aanbieden. Het Hindi is bestemd voor een ieder en is opmerkelijk genoeg een wereldtaal aan het worden,” aldus Mathura.

error: Kopiëren mag niet!