Franse leger onderzoekt coronagevallen op vliegdekschip Charles de Gaulle

Het Franse leger stelt een onderzoek in naar hoe het coronavirus op het vliegdekschip Charles de Gaulle terecht is gekomen. Dat meldt The Guardian. Een derde van de opvarenden van het schip testte positief op het virus. Dat is merkwaardig omdat de Charles de Gaulle geen contact had met de buitenwereld sinds het op 15 maart na twee dagen in Brest het ruime sop koos.

Het Franse ministerie van defensie bevestigde vrijdag dat 50 bemanningsleden van het schip besmet waren en dat de Charles de Gaulle twee weken eerder dan gepland terug moest naar de thuisbasis in Toulon. Sindsdien zijn 668 van de 1767 opvarenden positief getest. Een woordvoerder van de Franse marine zei donderdag dat nog 20 van hen zich in het ziekenhuis bevinden.

De bemanning is voor 14 dagen in isolatie geplaatst en mag tot die tijd niet terug naar huis. Het schip wordt gedesinfecteerd, aldus minister van defensie Florence Parly.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: