Toch nog mensen die 178 bellen en daarna de straat op gaan

Directeur Bromet van het BOG deelde op de Covid-19 persconferentie van 15 april mee dat er reeds 6 personen genezen zijn verklaard na twee keren negatief te zijn getest, dat er geen patiënten meer zijn op de Intensive Care van het RKZ, en dat er nog drie patiënten zijn wiens toestand stabiel is en die spoedig uit het ziekenhuis worden ontslagen. Ook zijn 80 personen die op 31 maart uit Belem teruggekeerd waren na de screening uit (overheids)quarantaine ontslagen, alsook 9 contactpersonen van de oorspronkelijke patiënt nummer 9.

Helaas blijkt dat er nog mensen zijn die naar 178 bellen vanwege vermoedelijke symptomen, en die bij aankomst van het team van het BOG niet op locatie bleken te zijn. “Door met klachten de straat op te gaan brengt u nodeloos anderen in gevaar,” zei Bromet. Bromet benadrukt ook weer dat maskers/mondkapjes niet nodig zijn voor gezonde personen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: