Soedeshchand Jairam niet op VHP-kandidatenlijst

“Meeste VHP-toppers willen niet Suriname, maar zichzelf redden”

Soedeshchand Jairam

Ook de macro-econoom tevens politicus Soedeshchand Jairam behoort tot de personen die niet op de kandidatenlijst van de VHP zijn geplaatst. Hij gaat in op vragen van Dagblad Suriname waarom hij geen deel uitmaakt van de VHP-kandidatenlijst. Hij deelt mee dat hij vanaf eind 2017 tot en met eind 2018 onderhandeld heeft met de VHP. Jairam opereerde onder de Politieke Vleugel van de FAL (PVF) en PV2020. In oktober 2018 ging PV2020 een samenwerking aan met de VHP en is vanaf dat moment actief om de VHP-activiteiten vorm te geven. “De bedoeling was dat we gepositioneerd zouden worden in alle structuren, zoals RR, DR en DNA. We hebben dag en nacht onze bijdrage geleverd, echter zijn de meeste kandidaten van PV2020 niet op de lijst van RR, DR en DNA geplaatst. Dit was niet de afspraak”, vertelt Jairam.

Jairam brengt in herinnering dat de VHP tijdens het aangaan van de samenwerking heeft aangegeven dat dit een enorme aanwinst is voor de VHP en dat er mede hierdoor een beter resultaat geboekt zal worden in 2020. “De VHP gaat verder werken aan de eenheid en versterking van de partij om minstens 4 van de 5 zetels in Nickerie te behalen”, gaf de VHP toen te kennen. Het bevreemdt Jairam dat er ineens van de afspraken wordt afgeweken. Niet alleen bij PV2020 is er ontevredenheid over de gang van zaken, ook andere leden voelen zich misleid en zijn zelfs uit de VHP gestapt.

Het is opmerkelijk dat de VHP, die de NDP altijd verweten heeft loze beloften voor te houden aan het volk, ineens dezelfde blunders maakt. “De structuren vinden dat de meeste VHP-toppers niet Suriname maar zichzelf willen redden. Het gevolg daarvan is de huidige breuk binnen de partij”, voert Jairam aan. Hij is nog in overleg met PV2020 over wat ze uiteindelijk willen doen daar de VHP een andere koers opgaat. Vertrouwen houdt de partij in stand en het vertrouwen van PV2020 in VHP lijkt af te brokkelen. Jairam zegt tot slot dat vriendjespolitiek en corruptie niet de ingrediënten zijn voor ‘Red Suriname’.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: