Eerste repatriatievlucht uit Nederland in voorbereiding

De eerste repatriatievlucht om Surinaamse ingezetenen uit Nederland naar huis terug te halen, is in voorbereiding. Deze vlucht uit Amsterdam zal volgende week maandag 20 april moeten geschieden.

Zo laat de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) luitenant-kolonel Danielle Veira op dinsdag 14 april 2020 weten, in het actualiteitenprogramma ACTUA. Er wordt eerst een groep van 200 passagiers naar huis gehaald. Overste Veira geeft aan dat er zich zo’n 900 (gestrande) Surinamers in verschillende werelddelen bevinden. Volgende week willen we de eerste groep ontvangen,” aldus de veiligheidsautoriteit die aangeeft dat de detailinformatie nog zal worden gegeven. Men is bezig de laatste hand hieraan te leggen.

Overste Veira benadrukt dat eenieder die naar Suriname wordt gehaald 14 dagen in overheidsquarantaine gaat. Volgens haar is er op dinsdag 14 april nog gekeken naar de wet en die geeft aan, dat quarantaine in een overheidsfaciliteit moet gebeuren. Indien na deze periode de burgers geen symptomen hebben ontwikkeld, volgt de exitscreening.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: