Alerte militair schiet inbreker neer

De militair J.W. heeft donderdagmiddag een inbreker neergeschoten. De verdachte had kort voor het schietincident getracht in te breken thuis bij de desbetreffende militair aan de Filemonstraat. Volgens verklaring van de benadeelde lag hij te slapen. Hij schrok wakker nadat zijn slaapkamerdeur werd opengetrapt. Bij het zien van de aangever rende de dader weg. Hij werd  achterna gezeten door de benadeelde, die een militair bleek te zijn. Tijdens de achtervolging opende de militair het vuur, met als gevolg dat de inbreker werd geraakt. De dader was gezeten in een voertuig, waarin de politie later bloedsporen aantrof. Het bedoeld voertuig werd onbeheerd aangetroffen en werd weggesleept naar de plaats van berging. De politie die intussen was ingeschakeld, zat achter de verdachte aan. De recherche kon de gewonde verdachte aanhouden. Hij werd per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp voor medische behandeling. De verdachte is onder politiebewaking opgenomen in het ziekenhuis. Hij heeft niets kunnen buitmaken thuis bij de militair. Het onderzoek duurt voort.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!