NKC vraagt media beter afgestemd te zijn op kinderen tijdens lockdown

De televisiestations zouden beter afgestemd moeten zijn op de gezinnen nu veel mensen thuis met hun kinderen zitten. Dit merkt onderneemster en leerkracht Nancy Nathoenie op, die tevens oprichter is van het NKC Instituut. Het instituut voorziet kinderen met meervoudige beperkingen van aangepast onderwijs. “Er zouden nu veel programma’s op het gebied van educatie, voorlichting waaronder hygiëne gegeven moet worden”, merkt Nathoenie op. “De media zouden beter kunnen inspelen op de huidige vakantieperiode door aandacht aan de mensen thuis te besteden. De programma’s kunnen vanaf de ochtenduren worden aangepast waardoor er niet alleen aandacht aan Corona en politiek hoeft te worden besteed.” Op de facebookpagina van NKC beklagen mensen zich erover dat sommige films niet toepasselijk zijn voor kinderen. “Veel mensen stressen thuis en er is ook ontspanning nodig”, merkt de NKC-oprichter op. Een ander punt dat ouders ook bespreken op social media is het slechte internetbereik op bepaalde plaatsen buiten Paramaribo zoals Para. Zo beweert een vrouw dat ze graag internet had willen hebben, maar op Para is internet slecht ondanks dat er masten zijn. “Alleen mobile data van Digicel lukt.”

De vrouw zou graag (ongelimiteerd) internet willen en gebruikt nu dagelijks SRD 20 aan data. “Ik heb een dochtertje van +1 jaar en ik probeer haar toch te laten kijken naar tv, alleen is er bijna niets. Ik ben niet de enige met dit probleem, in Para zitten al mijn buren hiermee”, besluit de vrouw. Het voordeel van een beter internetbereik is dat kinderen behalve ontspanning ook op educatief gebied actief kunnen blijven. Onlangs werd deze vraag ook aan de minister van Onderwijs gesteld hoe kinderen in de verre gebieden educatieve programma’s als vervanging voor het reguliere lessen zouden volgen wanneer deze kinderen verstoken zijn van internet.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: