Nog 893 Surinamers “gestrand” in buitenland

Vanaf de laatst uitgevoerde repatriatie-vlucht naar Suriname zitten er nog 893 Surinamers als “gestrand” aangemerkt in het buitenland.

Verreweg de meeste, 603 personen, bevinden zich in Nederland, 88 zitten in de VS, 49 in Brazilië, 35 op Curacao en de rest in andere landen zoals India.

Sommige landen, ook in onze regio, hebben er pertinent voor gekozen hun in het buitenland gestrande landgenoten niet terug te halen uit voorzorg tegen mogelijk besmettingsgevaar. Daaronder vallen bijvoorbeeld ook Guyana en Trinidad. Na de laatste vlucht uit Miami werd besloten het terughalen van ingezetenen tijdelijk stop te zetten om eerst de nodige voorbereiding beter te kunnen doen. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de repatriatie-vluchten worden hervat.

error: Kopiëren mag niet!