Hoe gaat Surinaamse diaspora om met Corona?

“We moeten de maatregelen serieuzer nemen anders besmet je familieleden”

Het Coronavirus heeft zich in korte tijd vrijwel in alle landen verspreid. Elk land vecht met man en macht om het virus terug te dringen en Suriname vormt daar geen uitzondering op. Hoe gaat onze Surinaamse diaspora om met deze nieuwe situatie in de wereld? Dagblad Suriname spreekt met de 22-jarige Larissa Dwarkasing die vanaf haar zesde jaar in Miami woont. De marketingstudent aan de Florida Universiteit vertelt over het leven dat ook in dit ‘tropisch’ deel van de Verenigde Staten niet meer hetzelfde is. “Alle lessen zijn nu online in plaats van via het regulier systeem, wat niet nieuw is voor mij, omdat ik al een paar online lessen volgde”, vertelt Larissa. “Online lessen zijn echter niet voor iedereen, omdat ze echt overweldigend kunnen worden, en als je niet georganiseerd bent, kan het gemakkelijk zijn om opdrachten te vergeten”, verduidelijkt de studente. Ook veel studenten op de campus kunnen nergens anders heen en hebben geen geld om naar huis te gaan. Bovendien zijn bedrijven en winkels gesloten waardoor veel studenten zonder bijbaan zitten. “Het bedrijf waar ik werk heeft ons twee weken betaald, sinds het op 23 maart moest sluiten.” Sindsdien zijn er talloze verlofjes geweest en neemt de werkloosheid toe. “Het is echt een stressvolle tijd en de stress blijft groeien, omdat op dit moment bijna iedereen iemand kent die het virus heeft. Ik denk dat mensen de afsluitingen serieuzer moeten nemen en beseffen dat het niet alleen om jou gaat, maar ook om het feit dat je je familie kunt infecteren.”

Larissa neemt de waarschuwingen serieus. “Ik ben al meer dan twee weken mijn huis niet uit geweest en ik mis mijn vrienden echt, maar tegelijkertijd vermaak ik me. Ik hoop en bid dat dit virus snel verdwijnt. Tot die tijd ben ik dankbaar voor de mannen en vrouwen die dag en nacht werken om het Coronavirus te bestrijden”, aldus een verslag vanuit Miami.


RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: