Robby Choennie bespreekt zijn boek in Cultuurhuis

Programma Cultuurhuis is productie van Rapar Connect TV in de Haaglanden. Interviewer Asim Jahan heeft recent Robby Choennie als gast mogen ontvangen. Choennie gaf hierbij bekendheid aan zijn boek dat hij heeft uitgebracht; ‘Paramariboy, een jongen uit Paramaribo’. De auteur van het boek Choennie is geboren in Paramaribo, Suriname en tot zijn 13de hier opgegroeid. Vervolgens ging hij met het gezin waartoe hij behoort richting Nederland. Hij gaf aan dat ‘Paramariboy, een jongen uit Paramaribo’ de verhalen van zijn jeugd zijn. “Het is geen fictie, maar precies dat wat ik meegemaakt. Ik heb 7 jaren eraan gewerkt. Om niet te lang erover heen te doen heb ik ervoor gekozen om niet de juiste namen van mijn broers en een zus te gebruiken, want dat is ook een proces wat betreft het verkrijgen van toestemming. Ik heb in het dagelijks leven een rol van vader, grootvader en echtgenoot te vervullen. Ik ben inmiddels al bijna 40 jaar getrouwd en daarnaast nog werkzaam. De gebeurtenissen die zijn beschreven hebben zich voorgedaan tussen mijn 8ste en 11de jaar. Nu besef ik dat het onbewust mooie dingen waren en heb deze dus op papier gezet. Jongeren zouden vragen kunnen stellen aan de ouderen want die zouden zich terug kunnen vinden en meekrijgen dat het leven niet uit de lucht komt vallen. Er moet iets gedaan worden. Het woordje Boy is een vaak gebruikte term in alle culturen en vandaar het idee om dit mee te nemen in mijn  titel” aldus Robby Choennie. 

error: Kopiëren mag niet!