Parlement vergadert nu met open deuren en ramen

Geen airco’s; kledingvoorschrift aangepast

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons

De Nationale Assemblee (DNA) heeft haar maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, verder aangescherpt. Ingaande dinsdag vergadert de volksvertegenwoordiging niet meer in een gesloten aircoruimte, maar in een open vergaderzaal. Ook hoeven de leden niet meer in hun gebruikelijke formele pakken te verschijnen. Het kledingvoorschrift is met een besluit aangepast, waardoor zij nu toestemming hebben om in luchtige kleding de vergaderingen zonder airco bij te wonen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons deed deze mededeling gisteren bij de start van de openbare vergadering, waarbij de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand op de agenda stond. Eerder heeft het college ook besloten dat niet alle 51 leden simultaan in de vergaderruimte hoeven te zijn om zo het principe van sociale afstand in acht te nemen. De volksvertegenwoordigers volgen de vergaderingen live vanuit andere ruimtes en kunnen op basis van een wisseling de vergaderzaal betreden. Ook komen ze allen wel bijeen op momenten waarop de stemming moet plaatsvinden voor de aanname van wetten.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: