Bouva: ‘We kunnen ouders niet dwingen om verlofdagen op te nemen’

Melvin Bouva

Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), vindt dat de regering maatregelen moet treffen tegen werkgevers die werknemers die kinderen hebben, nu verplichten om verlof op te nemen zodat zij op hun kinderen thuis kunnen letten. Met de maatregelen om de verdere verspreiding van het Covid-19-virus tegen te gaan, zijn scholen en ook crèches voor onbepaalde tijd gesloten. “Door de social distance en vrees voor verspreiding zijn ouders genoodzaakt om hun kind thuis te houden. De situatie bij Covid-19, waar de oppas bijvoorbeeld werd gedaan door tante, oma en nicht is er niet meer. We hebben gemerkt dat deze ouders verplicht worden verlofdagen op te nemen. Regering, dat no kang. We kunnen ouders niet dwingen om, wanneer er een noodsituatie is, als ze nou bij de overheid, staatsbedrijven of in de particuliere sector werken, of waar dan ook om hiervoor verlofdagen op te nemen. Dat kan niet”, benadrukte de NDP’er. Hij vindt dat de regering serieus naar dit vraagstuk moet kijken.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: