Nederland: Hoogste aantal doden tot nu toe

De afgelopen 24 uur zijn er in Nederland 234 sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Dat blijkt uit een update van het RIVM. Niet eerder werden er in één dag zo veel doden gemeld. Ook het aantal ziekenhuisopnames neemt toe, maar niet veel: de afgelopen dag zijn er 292 opnames gemeld, tegenover 260 gisteren.

Er zijn 777 nieuwe besmettingen bijgeschreven in de afgelopen dag. Dat is lager dan gisteren, toen waren het er 952. Het werkelijke aantal besmettingen zal hoger liggen omdat in Nederland niet iedereen die ziek is wordt getest op het coronavirus.

‘Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week’, benadrukt het RIVM. ‘Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd.’

Overigens geeft het kabinet vanavond om 19.00 uur opnieuw een persconferentie over het coronavirus. Die huishoudelijke mededeling kwam voor het bekendmaken van de RIVM-cijfers.

error: Kopiëren mag niet!