Stutgard: ‘Als plotseling 100 personen ernstig ziek worden, zullen velen sterven”

Voedseltechnoloog Ricky Stutgard is de lakse houding van de regering beu en heeft recent flink hierover kritiek geleverd op sociaal media. “Ik ben kritisch erover, omdat als onvoldoende acties komen er veel doden zullen vallen in verband met de Coronaviruspandemie. Onze gezondheidszorg laat veel te wensen over.  Het is zelfs moeilijk om verbruiksartikelen optimaal te hebben.  We hebben maar slechts 30 beademingsapparaten, dus als plotseling 100 personen ernstig ziek worden zullen velen sterven. De overheid moet daarom veel sneller acties ondernemen en die voorzorgsmaatregelen treffen, zodat het aantal geïnfecteerden beperkt blijft”, zegt Stutgard aan Dagblad Suriname.

Draagvlak zoeken

Ook moet de overheid volgens hem voldoende maatschappelijke draagvlak zoeken vooral wat betreft de valutawet. “Maar als je denkt: ‘ik heb toch de minimale meerderheid, ik doe wat ik wil’, dan lok je problemen uit. Wat voor zin heeft het dat je bewust de valutawet doordrukt en daarna zogenaamd dialoog wil. Een andere reden waarom ik niet geloof in de valutawet is dat er wetmatigheden zijn. De koers wordt bepaald door vraag en aanbod. Geen enkele wet kan daar verandering aan brengen. Voor de naïevelingen klinkt het goed in de oren dat de overheid de koers verlaagd heeft, maar in de praktijk zullen ze een ander verhaal zien. Wanneer je een wet wil doorvoeren welke een behoorlijke impact zal hebben op de Surinaamse gemeenschap dan moet je zoeken naar voldoende draagvlak binnen de DNA”, stelt hij.

TM

error: Kopiëren mag niet!