Trump: VS zal anti-drugs marineschepen inzetten nabij Venezuela

President Donald Trump kondigde woensdag aan dat marineschepen naar Venezuela worden verplaatst omdat zijn administratie de drugsbestrijding in de Caraïben opvoert na een Amerikaanse drugsaanklacht tegen Nicolás Maduro.

De aankondiging van de president was een onderbreking van de dagelijkse persbriefing van het Witte Huis om de coronavirus pandemie te bespreken, die een groot deel van het land heeft afgesloten en waarvoor de regering waarschuwt dat het 100.000 tot 240.000 doden kan veroorzaken.

“Het Venezolaanse volk blijft enorm lijden onder Maduro en zijn criminele controle over het land, en de drugshandelaars grijpen deze wetteloosheid aan”, zei Defensie secretaris Mark Esper na de aankondiging van de president.

error: Kopiëren mag niet!