Trump overweegt binnenlands vliegverkeer deels stil te leggen

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan overweegt Trump vluchten naar verschillende steden in de VS verbieden. Het zou gaan om andere New York, New Orleans en Detroit, steden die hard getroffen zijn door de coronavirusuitbraak.

‘Ik kijk naar de hot spots’, zei Trump tijdens een persconferentie in het Witte Huis. ‘Maar iedere vlucht van iedere vliegtuigmaatschappij opschorten is een heel, heel zware beslissing,’

Het aantal binnenlandse vluchten in de VS is al flink gedaald vanwege afgenomen vraag. De regering-Trump heeft daarom besloten de vliegtuigmaatschappijen met miljarden te steunen.

Op vrijdag staat een ontmoeting tussen de Trump en de grote oliebedrijven in de VS gepland. Mede door de afname van vluchten is de olieprijs gekelderd. Ook de Amerikaanse auto-industrie heeft zwaar te leiden onder de coronacrisis. De verkoop van nieuwe auto’s daalde in maart met 27%.

error: Kopiëren mag niet!