ENVR Panka lanceert single “Lockdown”

 Drie dagen terug ging de officiële lockdown in. Vanaf het begin van Covid-19 heeft de Surinaamse artiest ENVR zijn bijdrage geleverd om mensen vooral jongeren te waarschuwen voor de gevaren. Via vele video’s op zijn pagina sprak hij mensen aan en gaf hij tips. Na het zien van de rellen op de eerste lockdown-dag besloot hij een nummer te maken met de hoop dat het misschien op deze manier wel tot de mensen zou doordringen. Hij vindt het baldadig dat jongeren en ouderen het werk van de politie intimideren. 

Hij kreeg een idee en bouwde zijn auto om in een studio. Hij koos ervoor om niet de straat op te gaan en naar de studio te rijden. Het nummer is geheel opgenomen in zijn auto die voor de deur van zijn huis geparkeerd was. Ook de mix en mastering vond daar plaats. Hiermee wil hij ook laten zien dat je je werk of leuke dingen toch veilig thuis kan doen. Het is de bedoeling dat mensen nu creatief gaan nadenken om op een veilige manier hun werk en hobby’s te doen. De beat is gemaakt door Cyrus. ENVR hoopt dat hij op deze manier jongeren kan inspireren om alles wat ze leuk vinden voort te zetten op een verantwoorde en veilige manier. Daarnaast roept hij alle moeders en opvoeders uit alle wijken op om hun kinderen vanf 20.00 uur binnen te houden. 

ENVR is de mening toegedaan dat er waarschijnlijk meer voorlichting moet komen in bepaalde wijken. Het kan dat men de ernst van deze ziekte onderschat en het ziet als een normaal griepje. We moeten alles uit de kast halen om ook door te dringen tot deze groep die geen gehoor geeft. De straat praat normaal een andere taal en om de straat het probleem te laten begrijpen moet je vakjargon gebruiken welke wordt omgezet naar hun taal.

error: Kopiëren mag niet!