Persconferentie Update Covid-19 team: Goed nieuws!

Er was toch goed nieuws op de dagelijkse persconferentie van het Covid management team.

Directeur Veira was er weer bij. De twee weken (14 dagen) sedert haar (laatste) ontmoeting met de achteraf positief geteste franse diplomaat zijn verstreken zonder dat zij symptomen vertoonde, wat betekent dat zij niet besmet is. Dit geldt ook voor de rest van haar team. Er was nogal wat onduidelijkheid en verwarring hierover, omdat de kolonel niet twee weken in quarantaine geweest is, maar dat wel abusievelijk zo stond op de Covid-19 website. Dit is inmiddels gecorrigeerd. Wanneer een persoon in quarantaine gaat, dan wordt geteld vanaf het kontakt met een (mogelijk) besmet persoon, en als in de 14 dagen daaropvolgend er geen ziekte of symptomen zijn, dan mag ervan uitgegaan worden dat de persoon ook niet besmet werd. Mensen die uit het buitenland, alle landen zijn nu hoog-risico gebied, komen, moeten daarom wel die volle twee weken in quarantaine doorbrengen. Op de 15de dag wordt gescreend, en als alles er goed uit ziet, mag de persoon zich weer vrij bewegen.

Ook goed nieuws was dat twee van de 10 personen die besmet zijn/waren, reeds 2 keren negatief getest zijn, en een derde van hen is reeds 1 keer negatief getest. Na twee negatieve testen, waar 24 uur tussen moet zitten, gaat de persoon van isolatie naar 1 week thuis-quarantaine. Dan volgt een laatste test, en als ook die negatief is, wordt de persoon als genezen verklaard. De teller staat voor het overige nog steeds op 10 besmettingen, nul sterfgevallen.

Vandaag vond ook de repatriëring vlucht uit Miami plaats, met daarop ongeveer 100 personen. Daarover rapporteren wij morgen meer informatie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: