Curacao: NOG MAAR TWEE KEER PER WEEK DE STRAAT OP

Vanaf morgen mag iedereen nog maar 2 keer per week de straat op. Dat heeft minister Girigorie van Justitie vandaag bekend gemaakt. Vanaf donderdag 2 april, geldt een ‘plaachi di dia’ systeem. Dat betekent dat enkel auto’s beginnend met een bepaalde letter op hun nummerplaat nog de straat op mogen – zoals bekend: enkel voor urgente zaken. Het aantal verkeerscontroles neemt drastisch toe. Ook de lijst met uitzonderingen – voor vitale functies en processen voor wie een uitzondering geldt, zal drastisch worden ingekort. Zie hier de nummerplatenlijst. Volgens dr Izzy Gerstenbluth gaat de situatie de komende 2, 3 a 4 weken niet veranderen.

Maandag en donderdag
A
D
F
G
H
K
BF
Z
WA
En nummerplaten op naam

Dinsdag en vrijdag
J
L
N
R
U
MF (MotorFiets)

Woensdag en zaterdag
S
T
V
X
Y

Zondag mag NIEMAND de straat op, enkel openbaar vervoer.

error: Kopiëren mag niet!