RIVM-cijfers bekend

Het RIVM heeft zojuist de coronacijfers over de afgelopen 24 uur bekendgemaakt. Er zijn 166 doden bijgeschreven, wat het totaal op 1339 doden brengt in Nederland. Gisteren werden 134 doden gemeld.

Er zijn 625 ziekenhuisopnames bijgekomen (totaal aantal opnames op 5784, gisteren waren het er 477) en 1083 positieve testen.

Het totaal aantal geregistreerde besmettingen staat daarmee op 14.697, maar zoals altijd benadrukt het RIVM dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt. Niet iedereen wordt in Nederland immers getest.

‘De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar’, schrijft het RIVM weer. ‘Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.’

error: Kopiëren mag niet!