Politie Leiding en Santo Dorp krijgen te maken met lockdown-overtreders

Een overtreder overgebracht 

Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van de politie rond de coronacrisis is ook de tweede dag van de partiële lockdown niet vlekkeloos verlopen in regio Midden Suriname. Dit keer waren de jongeren op twee verschillende locaties, namelijk aan de Lieve Hugostraat te Leiding 9A en de Goedezorgweg te Goede Verwachting. De politie van Leiding 9A was op de surveillance en omstreeks 21.55 uur vond er een wegbarricade plaats aan de Lieve Hugostraat middels planken, stenen en droge boomtakken. Een groep jongens had deze barricade op straat geplaatst en lokte de politie uit. Bij het zien van de politie op de vermelde locatie kozen de jongens het hazenpad. De barricade werd verwijderd door de politie en militairen. Wanneer de sterke arm omstreeks 01.30 uur op de locatie gaat, blijkt dat de groep wederom de weg heeft gebarricadeerd en in brand gestoken. De ongehoorzame burgers namen weer de benen bij aankomst van de politie. De gemengde eenheid heeft toen de weg wederom vrijgemaakt. 

Aan de Goede Zorgweg heeft men een autoband midden op de openbare weg in brand gestoken. De brandweer van Toekomstweg en de politie van Santo Dorp waren ter plaatse. Het gelukte de sterke arm om een lockdown -overtreder aan te houden en over te brengen op een politielocatie, alwaar hij tot en met 06.00 uur werd vastgehouden. Deze ongehoorzame burger was na 06.00 uur vrij in zijn beweging. Hij werd vrijgelaten en mocht naar zijn woning. Ook de eerste dag heeft een groep jeugdigen de politie uitgelokt, waarbij de sterke arm genoodzaakt was om waarschuwingsschoten te lossen. Op de eerste dag zondag, 29 maart, was niemand aangehouden en opgehouden. De politie werkt volgens de instructies. De sterke arm moet tactvol optreden, overtreders aanspreken en in het ergste geval overbrengen naar een politielocatie.

Ook politie Munder kreeg met vijf overtreders te maken, die de nacht op het bureau moesten doorbrengen. Om 6.00 uur in de ochtend werden zij heengezonden.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: