Minister Antoine Elias ontvangt VHP delegatie

De minister van Volksgezondheid Antoine Elias, heeft gisteren 31 maart 2020, een delegatie van de VHP, bestaande uit ondervoorzitter Maaltie Sardjoe en het DNA lid Dew Sharman, ontvangen. Minister van Volksgezondheid Antoine Elias, heeft de VHP delegatie geïnformeerd over de recente ontwikkelingen omtrent de uitbraak van het Corona virus, Covid-19. Bij deze bespreking was de beleidsadviseur van Volksgezondheid, dr. Ruben Delprado ook aanwezig.  

Minister Elias deed een beroep op de VHP om zoveel mogelijk de samenleving te helpen informeren over de preventieve maatregelen die getroffen worden tegen het Corona virus. Dit zou via de kanalen van de VHP en de media kunnen. De minister benadrukte dat in deze periode het Covid-19 team, iedereen dwars door de politiek heen, hard nodig heeft. De minister voegde eraan toe dat het BOG reeds bezig is om de informatie te delen via audio en beeldmateriaal.

Volgens de bewindsman is de situatie voor dit moment wel onder controle, maar mocht het virus zich verder verspreiden, dan is elke vorm van hulp gewenst om de verspreiding tegen te gaan. Dit zou via geëigende kanalen van de VHP en via de media kunnen. De minister zegt dat op de calamiteitenschaal staat Suriname groen, maar op het moment dat het naar oranje springt, hebben we eenieder hard nodig. Het is van belang dat we al onze manpower en middelen in kaart brengen en klaar houden.

Maaltie Sardjoe, ondervoorzitter van de VHP, benadrukte dat de partij vanaf het begin al een team heeft samengesteld. Het DNA-lid Dew Sharman, is ook nauw betrokken in het geheel. Mevrouw Sardjoe merkte op dat er posters zijn gemaakt voor de interne structuren die naar alle districten zijn opgestuurd. Het is gewenst dat de spotjes in alle talen vertaald worden, zodat de boodschap de totale gemeenschap kan bereiken. Daarnaast heeft de partij alle activiteiten aangepast en er wordt rekening gehouden met samenscholing. Voorts worden alle preventieve maatregelen in acht genomen.

Het VHP team wil graag inspelen op de behoefte die er is en het voornemen is om een compleet logistiek netwerk op te zetten. Mensen die niet in staat zijn hun boodschappen te halen vanwege quarantaine, kunnen dan een beroep doen op dit team. De VHP heeft alle ondersteuning toegezegd en de minister gevraagd hoe en waar ze kunnen inspelen met manpower en middelen.

De minister van Volksgezondheid Antoine Elias heeft zijn waardering uitgesproken aan het adres van de VHP dat de partij bereid is om de besmetting van het Corona virus tegen te gaan. Voor de VHP gaat het om het nationaal belang, het gaat om de gezondheid van onze burgers.  

error: Kopiëren mag niet!