Inheemsen Para bereiden zich voor op Corona

Maandag heeft Lloyd Read als voorzitter van de Paradorpen, waarin de verschillende kapiteins vertegenwoordigd zijn, een gesprek in het kader van het Coronavirus met het directoraat Inheemse Zaken vallende onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) en BOG. “De input zal zijn hoe wij het beste onze dorpen bewust kunnen maken over dit virus en welke preventiemaatregelen genomen moeten worden.” Dit is volgens Read nog niet voldoende doorgedrongen bij de mensen in de dorpen, hoewel hij dit ook merkt in de stad. Voor zijn gevoel zijn in de stad 60 procent van de mensen zich bewust van het Coronavirus en de gevaren, terwijl hij constateert dat dit in de dorpen veel minder is. “Daar zijn ze nog voor 5 tot 10 procent bewust van de gevaren.” Read maakt zich ook zorgen over het achterland. Hij noemt daarbij Kwamalasamoetoe en Tepoe. “Want als er daar een geval uitbreekt, vrees ik het ergste aangezien de sociale contacten daar erg hecht zijn.” Read spreekt met lof over de districtscommissaris van Para, omdat deze de zaak serieus neemt door onder andere de winkels om 19.00 al te laten sluiten, ook zijn er geen samenscholingen. “We zullen moeten samenwerken zoals met de politie en groepen mensen moeten trainen, zodat zij de trainingen ook weer verder verzorgen. Zo kunnen de medewerkers in de dorpen mensen huis-aan-huis informeren over hoe zij zich moeten voorbereiden op het Coronavirus.”  

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: