Discriminatie jegens personen in thuisquarantaine

Wanneer blijkt dat iemand mogelijk in contact is gekomen met een persoon bij wie het coronavirus officieel is vastgesteld, wordt als voorzorgsmaatregel de persoon in kwestie gevraagd om zelfquarantaine c.q. huisquarantaine te gaan. De persoon heeft geen symptomen, wordt hij/zij voor de veiligheid en in het algemeen belang in quarantaine geplaatst. Als blijkt dat de persoon binnen de periode van 14 dagen (2 weken) geen enkele symptomen heeft van het Coronavirus dan betekent dat de persoon niet geïnfecteerd is. Hoofdinspecteur Humphrey Naarden zegt dat het virus een incubatieperiode van een week heeft, maar men heeft het ruim genomen door 2 weken quarantaine in te bouwen. Zo een persoon hoef je niet te testen als hij/zij geen verschijnselen van het virus vertoont, het testen heeft dan geen zin. Na 14 dagen wanneer de mensen die in thuisquarantaine waren geplaatst weer op de werkvloer gaan, blijkt bij enkele bedrijven dat collega’s massaal verlof willen nemen. Omdat men bang is dat de persoon hen kan besmetten. Naarden benadrukt dat als de persoon 14 dagen geen symptomen heeft van het virus, hij/zij niet geïnfecteerd is. “Dit is discriminatie tegenover je collega”, aldus Naarden.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: