Corona aan de pomp?

Bij steeds meer pompstations is het te zien dat automobilisten zelf moeten tanken. Deze maatregel is genomen in de strijd tegen het Coronavirus, waarbij het personeel op deze manier wordt gespaard om risico’s op besmetting te voorkomen. Maar een aantal burgers merkt op dat deze maatregel juist averechts kan werken, omdat op deze manier juist via veel handen aan de pomp het Coronavirus de kans krijgt om mee te liften. “Het virus gaat juist nu sneller verspreiden als iedereen zelf de pomp aanraakt”, merkt een meneer bezorgd op. Een mevrouw, die aankomt rijden, heeft hier niet op gerekend en heeft geen handsanitizer bij zich. De vrouw merkt op dat ze dan toch maar het risico neemt om de bediening zelf te doen, maar ze zou het mooier hebben gevonden als er ook handsanitizers aanwezig waren of iemand met een spuitfles, zodat je achteraf je handen kan desinfecteren. Dat mensen op elkaar moeten wachten, lijkt vooralsnog goed te gaan, want ook hierdoor ontstaan er af en toe piekmomenten, waarbij mensen vlak bij elkaar in de rij staan om te moeten betalen aan de kassa. “Zie jij ze twee meter afstand houden?”, vraagt de vrouw.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: