18-jarige scholier: “Avondklok is een straf”

Per 29 maart is de avondklok ingegaan in Suriname. Voor velen is het de allereerste keer dat er een beperking is opgelegd in hun vrijheidsbeleving. Een 18-jarige scholier typeert in gesprek met Dagblad Suriname de avondklok als een straf. “Chillen, dat doorgaans in de avond plaatsvindt onder de jongeren, wordt namelijk aanzienlijk aangetast. Geen gym, geen school, geen TBL, geen shows, geen party’s, geen uiteten. Zeer frustrerend”, vat de scholier samen. “20:00 uur is gewoon te vroeg. Hoe komt men erbij om speciaal 20:00 uur de avondklok in te stellen? Waarom geen 23:00 uur? Bovendien, wie gaat dat allemaal controleren? De politie? De politie die gewoonlijk niet kan functioneren omdat er geen benzine of auto is?”, lucht de scholier zijn hart.

Er lijkt nog maar één positief aspect te zijn aan de avondklok. “Verkeersongevallen zullen waarschijnlijk flink afnemen.” De scholier heeft veel moeite om zijn leefstijl aan te passen; spontaniteit zit er voorlopig niet meer in. “Voor 18:30 uur moet je alles al gepland hebben want de bedrijven hebben hun openingstijden gewijzigd. Vooral even snel wat eten gaan halen buiten in de avond mag niet meer”, geeft de scholier aan.

Voor de 24-jarige student Jason Prisirie valt het allemaal wel mee. Hij beweert tegenover de krant dat deze avondklok niet het motief heeft om mensen te onderdrukken. “Ook ik heb de avondklok eerder niet meegemaakt. Maar ik snap dat het om je eigen veiligheid en die van anderen gaat. Je zal veel moeten missen, maar het is voor je eigen belang”, luidt de mening van Prisirie. Dit jaar zou Prisirie afstuderen op PTC. Vanwege de coronaprotocollen is zijn tentamenperiode on hold gezet en vreest hij dat zijn afstudeerdatum in gevaar komt. “Ik kan de overheid geen schuld geven. We hebben te maken met het Coronavirus. Nu heb ik meer tijd om te studeren en online lessen te volgen”, aldus Prisirie.

KSR

error: Kopiëren mag niet!