Avondklok brengt inkomsten groenteverkopers verder in gevaar

De partiële lockdown, met daarbij de invoering van een avondklok, die president Desi Bouterse vanaf gisteren heeft doen ingaan, brengt de inkomsten van groente-, vis- en fruitverkopers verder in gevaar. Niemand, met uitzondering van essentiële diensten en personen, mogen zich gedurende 2 weken tussen 20.00 uur en 06.00 uur over straat begeven. Dit, om de verdere verspreiding van het Coronavirus een halt toe te roepen. Dat wordt dus een ware klus voor deze kleine ondernemers, die al met de sluiting van de Centrale Markt Paramaribo en de kleine markten in de verschillende ressorten al creatief moesten worden door hun groente tot in de avonduren voor hun huizen en langs de straten te verkopen in kleine stands of deze op bestelling te leveren. “Aan de ene kant begrijp ik de bezorgdheid van de president, maar kon de aanvangstijd van de avondklok dan niet worden verschoven naar bijvoorbeeld 22.00 uur. Dan hadden wij meer ademruimte om onze spullen te verkopen”, zegt Meriam. Haar inkomsten zijn sinds de verplichte sluiting van de Centrale Markt Paramaribo op 16 maart met zeker de helft afgenomen. Sandra vertelt dat zij elke avond aan de Jodenbreestraat of bij de markt haar groenten en fruit uitstalde om zo extra klanten te krijgen. Zij maakt deel uit van de groep venters, die ’s avonds rondom de stad hun spullen ten verkoop aanbiedt. De verkoop ging volgens haar ondanks de coronacrisis in het land, nog redelijk goed. Met de instelling van een avondklok zal zij nu creatief moeten worden om haar landbouwproducten alsnog kwijt te raken. Hetzelfde antwoord geeft ook Soeresh, die als grootlandbouwer zijn producten levert aan de verkopers.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: