Johnson & Johnson test vaccin vanaf september


Johnson & Johnson denkt in september bij mensen het experimentele coronavirusvaccin te kunnen testen. Begin 2021 zou het vaccin kunnen worden ingezet bij noodgevallen. Dat heeft het Amerikaanse farmaceutische concern maandag bekendgemaakt.

J&J heeft ook samen met het Amerikaanse agentschap Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) meer dan $1 mrd geïnvesteerd om het vaccinonderzoek te financieren.

De farmasector is wereldwijd bezig een vaccin te ontwikkelen tegen het coronavirus dat al meer dan 34.000 levens heeft gekost. Deskundigen waarschuwen echter voor al te veel optimisme en zeggen dat het langer dan een jaar kan duren voordat een vaccin klaar op de markt verkrijgbaar is.

J&J werkt in Leiden aan een vaccin tegen corona maar zei vorige week in het FD dat het vaccin vermoedelijk niet in Nederland op mensen wordt getest. Reden was de trage vergunningsprocedure.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: