RIVM: 93 nieuwe sterfgevallen door coronavirus

De afgelopen 24 uur zijn in Nederland 93 mensen overleden aan het coronavirus. Dat meldt het RIVM in zijn dagelijkse update. Daarmee zijn in totaal 864 patiënten in Nederland aan het virus overleden. Gisteren meldde het RIVM 132 doden; het hoogste aantal tot dusver.

Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis is opgenomen (geweest) is met 507 toegenomen tot 3990. In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames.

In totaal zijn nu 11.750 besmettingsgevallen in Nederland bekend. Gisteren werden nog 10.866 infectiegevallen gemeld. Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger.

Het RIVM meldt opnieuw dat het aantal opgenomen patiënten en het aantal nieuwe overlijdensgevallen minder snel toeneemt dan verwacht kon worden als er geen maatregelen waren getroffen. Toch kan het effect van de maatregelen pas over enkele dagen worden beoordeeld.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: