Wereldcultuur valt ten prooi aan de pandemie

Aangezien het covid-19 coronavirus ingrijpende veranderingen in het dagelijks leven afdwingt, zijn iconische locaties gesloten en zijn populaire evenementen geannuleerd of uitgesteld. Toeristische attracties, erfgoedsites, themaparken, musea, galerijen, theaters en bioscopen zijn allemaal gedwongen om hun deuren te sluiten totdat de noodtoestand voorbij is. Films die zijn uitgesteld zijn onder andere de première van de nieuwe James Bond-film, No Time to Die, Fast and Furious 9 en de nieuwste Minions-film.

Het filmfestival van Cannes, het Eurovisie Songfestival en het muziekfestival van Coachella staan ook in de wacht, maar Glastonbury, dat deze zomer zijn 50ste verjaardag zou hebben gevierd, is afgelast.


Iconische locaties buiten de grenzen van het publiek zijn onder andere de Eiffeltoren, het Vrijheidsbeeld, Taj Mahal en de Sydney Opera House.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: