Oudste man ter wereld viert 112e verjaardag noodgedwongen alleen door coronavirus

Bob Weighton (111), de oudste nog levende man ter wereld, kan morgen zijn 112e verjaardag niet vieren vanwege de coronacrisis. ,,Alles is helaas afgeblazen. Er komen geen bezoekers en er is absoluut geen feest”, aldus de op 29 maart 1908 geboren Brit.

De Britse regering heeft strenge regels afgekondigd om verspreiding van het Covid-19-virus tegen te gaan. Weighton, die zich ook aan de lockdown moet houden, maakt zich grote zorgen over het virus. ,,De wereld is een puinhoop. Niemand weet wat er gaat gebeuren”, vertelt de voormalige onderwijzer en technicus aan Britse media. Hij houdt de moed er in. Zelf heeft de vader van 3 kinderen en 25 kleinkinderen het relatief goed, al moet hij nu zelfstandiger zijn en zelf zijn eten en personlijke verzorging regelen. Toch blijft de man positief en prijst hij zichzelf gelukkig met zijn goede gezondheid.

De Brit maakte later ook de Tweede Wereldoorlog mee. Hij zegt dat toen een stuk duidelijker was hoe de strijd gewonnen moest worden. Het virus is volgens hem een heel ander soort vijand. ,,In de Tweede Wereldoorlog wist je precies wat je moest doen. Je kon natuurlijk falen, maar de doelen waren duidelijk toen Churchill een beroep deed op het land. Er was een doel dat we konden bereiken. Maar niemand weet precies hoe we het virus gaan verslaan.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: