Winkeliers proberen samenleving toch tegemoet te komen

De meeste winkeliers zijn getroffen door de uitbraak ​​van het Covid-19-virus.  Vanaf de dag dat het eerste geval werd aangekondigd, was er paniek. “Veel mensen hebben door de paniek veel levensproducten gekocht en andere huishoudgoederen. Hierdoor zij wij op den duur ook door de helft van onze voorraad heen”, zegt een winkelier. De meeste winkeliers geven in gesprek met de krant aan dat zij zelfs genoodzaakt waren te sluiten. “Het gaat hierbij niet alleen om het aanpassen van de prijzen, maar ook voor onze eigen veiligheid. Dat winkels hun deuren dichthouden, zal niet een eenvoudige beslissing zijn, maar het gaat om het nationaal belang en hieraan moet een ieder voldoen.”

Samenwerking om bij toerbeurt open te gaan

Op de vraag of de economie snel zal herstellen, zegt een winkelier: “Ik denk dat het een beetje te vroeg is om een ​​definitieve prognose te geven”. Verder gaf hij aan dat hij in samenwerking met andere winkels toch de samenleving tegemoet wil komen. “De meeste winkels in de buurt zijn open, maar in samenwerking met de andere winkeliers hebben wij gemeend om in wisseluren open te staan”, zegt de winkelier. “In de ochtend is één open voor twee uurtjes en in de middag weer een andere voor twee tot drie uurtjes. Wij hebben ook afgestemd met verschillende groenteverkopers om groente op bestelling te leveren voor de mensen. De afgelopen dagen is het heel goed gegaan en we kijken nog hoe we de samenleving tegemoet kunnen komen. Maar je kunt de dingen niet op zichzelf nemen. Herstel betekent all hands on deck en een gezamenlijke aanpak in de toekomst. Het belangrijkste is het behoud van het leven. We moeten ons houden aan de instructies van onze zorgverleners, zodat we kunnen leven om nog een dag te vechten”, aldus de winkelier.

TM

error: Kopiëren mag niet!