Marinus Bee: “ In eenheid vechten tegen het Coronavirus”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Marinus Bee, Abop-parlementariër uit Marowijne, dat de situatie in het grensdistrict niet best is. Het streven is ernaar om in eenheid het gevecht aan te gaan tegen het Coronavirus. “Er zijn controleposten opgezet. De weg wordt in de avond gesloten tussen 12 en 6. Verder is de grens met Frans-Guyana afgesloten”, zegt Bee. “De faciliteiten voor quarantaine zijn niet optimaal. Het Marwina Ziekenhuis is niet ingericht daarvoor. Basismiddelen zijn een probleem in de huidige situatie. Vele winkels zijn gesloten. Het is moeilijk om aan basisgoederen te komen, omdat net als in Paramaribo vele winkel de deuren sluiten. De boothouders aan de Marowijnerivier kunnen niet werken. Daarom had ik gepleit voor een noodfonds, zodat de jongens financiele bijstand krijgen. Zij moeten in hun dagelijkse behoeften kunnen voorzien. Iedereen moet zich aan de regels te houden. Laten wij hopen en bidden dat alles spoedig goed komt”, aldus Bee.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: