Ministerie van Juspol past werktijden personeel aan

Geen verloven tot nader order

In verband met de uitbraak van het Coronavirus heeft het ministerie van Justitie en Politie enkele maatregelen getroffen met betrekking tot de werktijden van het personeel van het ministerie en haar dienstonderdelen. De werktijden van de basispolitie en de specialistische afdelingen blijven ongewijzigd. Voor het personeel, dat werkzaam is van 07.00 uur tot en met 15.00 uur, zijn de werktijden ingaande maandag tot en met vrijdag gewijzigd naar 07.00 uur tot  13.00 uur. Na 13.00 uur mogen zij zich afmelden, maar zij moeten ter beschikking blijven.  Het personeel werkzaam op de secretariaten, kabinetten en stafbureaus zal volgens een roulatiesysteem worden ingezet. Dit betekent echter niet dat zij vrij van dienst zijn. Mocht er een beroep op hen worden gedaan, dan moeten zij bereikbaar zijn voor de dienst, stelt het ministerie. De structuurhoofden zijn belast met het opmaken van een rooster. Bovendien worden er tot nader order geen verloven verstrekt (ook geen halve verlofdagen), benadrukt het ministerie. 

De afdelingen, waaronder het FCB, zullen tussen 10.00 uur en 12.00 uur stukken kunnen afgeven en beschikbaar blijven voor het indienen van nota’s. Ook bij de afdeling Personeelsadministratie en Beheer gelden andere werktijden, namelijk het geven van stukken tussen 08.00 uur en 10.00 uur na afspraak. Dit geldt ook voor de afdeling DIV. De werktijden zijn tussen 09.00 uur en 11.00 uur na afspraak. De werktijden van de Salarisadministratie, zoals eerder aangegeven, namelijk het aanbieden en afhalen van

stukken, uitsluitend op afspraak. Dit geldt ook voor de afdelingen Vuurwapen en Wapenbeheer, dus uitsluitend op afspraak. De werktijden van de Vreemdelingendienst is gewijzigd naar 07.00 uur tot en met 11.00 uur. Indien nodig kan telefonisch een afspraak worden gemaakt of informatie worden opgevraagd.

Bij afdelingen Onderzoek Politiezaken, Personeelszorg en Interne Tuchtstraffen zullen de klachten telefonisch worden aangehoord en zo nodig op afspraak worden ontvangen. De werktijden zijn zoals hierboven aangegeven. Bij afdeling Rijexamen zijn de rijexamens tot en met 31 maart on hold gezet. Nadere instructies zullen volgen. Op de afdelingen Rijbewijzen en Nummerbewijzen gelden de werktijden zoals eerder aangegeven. Zoveel als mogelijk volgens afspraak werken. In verband met de lockdown van het bus- en boottransport voor een week wordt een beroep gedaan op een ieder om collega’s, die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, waar mogelijk te assisteren. Verder zegt het ministerie dat loonstroken tot nader order zullen worden opgestuurd naar de diverse structuurhoofden, van waaruit de verdere distributie plaats zal vinden. Aan het personeel, werkzaam op het hoofdbureau van politie, zullen geen loonstroken worden afgestaan. Ook is het houden van sportactiviteiten en andere activiteiten op de Politieacademie tot nader order on hold gezet. Het afhuren van de Politieacademie voor les en andere bijeenkomsten is dan ook tot nader order niet toegestaan.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!