Geen beperkingen op elektronische betalingen door sluiting banken

Daglimieten ATM’s opgevoerd

Alhoewel de banken gesloten zijn, heeft dat geen effect op de elektronische betalingen. De werkende klasse hoeft dus niet te vrezen dat ze van de maand niet over hun salarissen kunnen beschikken. Rafiek Sheoradjpanday, directeur van Hakrinbank, zegt aan Dagblad Suriname dat de daglimiet voor ATM-opnames opgevoerd is, voorheen kon men maximaal SRD 1.000 pinnen. Bij Hakrinbank kan er per dag maximaal SRD 3.000 gepind worden. De overige banken hanteren andere daglimieten. De zenuwslopende ‘out of service’ melding kent een ieder wel. De verwachting is dat velen toch niet zo eenvoudig geholpen zullen worden via een ATM. Volgens Sheoradjpanday is de bank zich daarvan bewust en wordt erop toegezien dat de ATM’s tijdig voorzien worden van geld. Voor wie meer dan SRD 3.000 nodig heeft, is het posapparaat een uitkomst. “Met possen en pinnen kunnen er wel betalingen verricht worden als het geld eenmaal op de rekening is. De banken zijn gesloten voor het publiek, maar de elektronische kanalen zijn wel toegankelijk. Wij proberen de ATM’s zo goed mogelijk bij te vullen”, aldus Sheoradjpanday.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: