Fotografie ook getroffen door Coronapandemie

We zijn allemaal bekend met fotografen van Suriname die graag een shoot doen tijdens de verschillende aangelegenheden. Ze worden ook ingehuurd om speciale momenten vast te leggen zoals huwelijken, verlovingen, verjaardagen etc. Ook de fotografiewereld is getroffen door de coronapandemie. In een interview reageren enkele bekende fotografen als volgt:

WB Photography

Fotograaf Bihari geeft aan,  “het is natuurlijk erg dat we ons werkjes moeten aflassen. Natuurlijk voor een  goed doel, maar anderzijds is er geen inkomen. Dus bidden wij dan elke dag zodat dit triest geval snel voorbij gaat. Zodat de samenleving zijn werk normaal kan doen om weer optimaal inkomen te hebben”. Hij is actief met zijn WB team en aantal fotografische collega’s.

Raveen Khoesial

Fotograaf Raveen Khoesial zegt “voorlopig is alles  afgezegd. Van afgelopen weekend dus tot eind maart. Voor de maand april zijn er nog volop boekingen, maar het is nu even afwachten wat de situatie met zich meebrengt. Hij werkt samen met Winai Khoenkhoen die belast is met de video en soms ook wel met collega’s Sandjay Harnam of Rinesh Sewlal

Ra1 photography

Fotograaf Randjiv van Ra1 photography team zegt dat “Sinds de afkondiging van de DC er geen feesten meer gehouden kunnen worden van meer dan 100 personen, hebben bijna al mijn klanten hun verjaardagsfeesten afgezegd en huwelijken zijn verschoven naar nog nader te bepalen datum. Anderen hebben gewoon verschoven met een jaar. Dus wij fotografen gaan een moeilijke periode tegemoet, maar andere kant moet je rekening houden met de huidige situatie. Dus je eigen veiligheid en daarnaast ook van je klanten en ons gezin thuis. Gisteren las ik ook een artikel van een bekende fotograaf in Nederland dat hij door alle afzeggingen zijn studio moest sluiten. Misschien moeten we tijdelijk op iets anders gaan focussen in de fotografie wereld. Wat nog vermeldenswaard is dat we momenteel te kampen hebben met 2 financiële klappen. Eerste is de Coronacrisis en andere is de koersstijging. Wij fotografen kopen nauwelijks iets hier op de Surinaamse markt. We laten zelf alles importeren om zo goedkoper uit te komen. Maar door de koersstijging zijn we ook genoodzaakt al onze prijzen aan te passen. Waardoor je weer een terugval zal krijgen van het aantal klanten. Hoofd boven water houden wordt heel moeilijk in de komende periode. Vooral als fotogratie je vaste inkomensbron is en je daarvan je afhankelijk bent” aldus Randjiv.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: