Succesvolle “toeteractie” NPS

De Nationale Partij Suriname heeft haar leden en de Surinaamse burgerij vandaag opgeroepen om 21:00 uur 10 tot 15 minuten lang te claxoneren als uiting van protest tegen het handelen van de regering.

De direkte aanleiding, de “druppel die de emmer deed overlopen”, was de aanname van de nieuwe valutawet.

Aangezien protesten met grote groepen mensen vanwege de corona crisis niet mogelijk zijn, riep de partij ieder die tegen de wet en de mogelijke gevolgen is op mee te doen aan dit protest. “De regering neemt een loopje met het volk!”, zei de regering in haar oproep.

Voor zover Dagblad Suriname heeft kunnen verifiëren, was de actie succesvol, omdat uit vele buurten gerapporteerd werd dat zoals gevraagd was de burgerij zou toeteren gedurende zowat een kwartier. Of er een vervolg komt op de actie, is ons nog niet bekend.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: