Riad Nurmohamed: “NDP-fractie heeft totaal geen verstand van hoe de economie werkt”

Nu al zijn er 2 koersen

Riad Nurmohamed

In gesprek met Dagblad Suriname zegt parlementariër Riad Nurmohamed (VHP) dat de NDP-fractie leden totaal geen verstand hebben over hoe de economie werkt. “De wijziging van de valutaverkeerwet is een ‘drogwet’ van de initiatiefnemers in het parlement. De NDP-fractieleider hebben de capaciteit gewoon niet. Men heeft “slim” gedaan door zogenaamd de wet via initiatiefnemers in te dienen. Amzad Abdoel liegt, hij schaamt zich niet. Het zijn dezelfde mensen die zeiden dat er geen devaluatie komt. De regering is totaal niet geloofwaardig meer. Abdoel is met de wet gekomen, maar het is van de regering. Kan nooit van de initiatiefnemers gekomen zijn. De initiatiefnemers zijn echt niet zo knap om deze wet te schrijven. Het is via hun gedaan zodat de regering geen vragen hoeft te beantwoorden. Het is jammer dat er zo gehandeld wordt. De geloofwaardigheid is geschaad. Simpele dingen weten ze niet”, zegt Nurmohamed. “Ze weten niets over de wet. Ze weten niet eens hoe de koers tot stand komt. Ze weten niet hoe een begroting werkt. Dit duidt er allemaal erop aan dat het van de regering komt. Het is hetzelfde vertoon van de Suralco en Terugroepwet waar we urenlang moesten blijven om de wet te behandelen.

“Wet om koers te laten dalen is een leugen”

“Dat deze wet is bedoeld om de koers te laten zakken is een grote leugen. In 2015 was de staatsschuld in vergelijking met 2010 meer dan 50 procent toegenomen. De volgende dag in mei werd er toen geëvalueerd door de NDP. In 2020 is de staatsschuld met meer dan 150 procent gestegen. Dus het is logisch dat er gedevalueerd moet worden. Daarom is het duidelijk dat het een drogwet is. In de jaren 80 hebben we dit ook gehad. Mijn standpunt is dat ik eens ben met maatregelen tegen illegaliteit. Maar nu wordt er geprobeerd om een bepaalde groep te stigmatiseren, alsof de cambio’s de schuldigen zijn.”

“Vertrouwen in de CBvS is tot nul gedaald”

“Geen enkele vraag is beantwoord in het parlement. Het is jammer dat men zo heeft gehandeld. Importeurs en handelaren moeten hun valuta terugbrengen naar de Centrale Bank van Suriname. Niemand gaat het doen, want de geloofwaardigheid van de CBvS is tot nul gedaald. Indien er wel geloofwaardigheid was dan zouden mensen het eventueel wel doen. Maar dat is er niet meer. De koers bepaal je niet met een wet. Misschien inschrijfgeld, maar niet een koers. Dat komt tot stand door de vraag en aanbod op de markten. Nu al zijn er 2 koersen. Want in de wet staat 7.50 en de president zei eerst 5,85 en daarna 8,50. Wie houdt wie voor de gek?”, aldus de verontwaardigde parlementariër Riad Nurmohamed.

SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: