Doekhie over weglopen Waidoe: ‘Mensen wilden niet naar me luisteren’

Waidoe mogelijk ontevreden met nummer 3 of 4 NDP-kandidatenlijst

NDP-parlementariër Rachied Doekhie zegt hij nu gelijk heeft gekregen met de kritiek die hij de afgelopen maanden heeft geleverd op het gedrag van overloper William Waidoe. Waidoe was afgelopen vrijdagavond het 26ste lid van de coalitie en dacht de rest onder druk te kunnen zetten door mee te delen dat hij niet later dan 23.00 uur zou vergaderen. Hij deelde tijdens de vergadering die heel lang duurde en laat was begonnen mee dat hij op zijn gezondheid moet letten. “Een jaar terug heb ik deze dingen al gezegd. En als mensen niet naar mij willen luisteren, dan merken ze al waarover ik het had. Voor mij is hij een gepasseerd station. Ik blijf nog bij me standpunt dat Waidoe voor mij politiek geen aanwinst is. De hele wereld heeft gezien hoe hij is weggelopen”, zegt de NDP’er, om een reactie gevraagd, aan Dagblad Suriname. De oppositie verliet de vergadering die ochtend uit protest, terwijl Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan vanwege de uitslag van een rechtszaak in hoger beroep nergens te bespeuren waren. Doekhie vindt dat Waidoe hiervan misbruik probeerde te maken, maar uiteindelijk niet wist dat hij (Doekhie) eerder op de dag de presentielijst al had getekend en vanwege de nieuwe protocollen om de besmetting van het coronavirus te voorkomen, de debatten van de vergadering vanuit een andere locatie volgde. De NDP’er merkt op dat hij daarna terug is gekeerd, waardoor de vergadering gewoon kon worden voortgezet en de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren met 26 stemmen kon worden aangenomen.

Waidoe eiste nummers 1 of 2 op kandidatenlijst NDP

Volgens informatie eiste Waidoe van de NDP-coördinatie in het rijstdistrict dat hij een op een verkiesbare plek, namelijk nummer 1 of 2, moest komen van de DNA-kandidatenlijst, waardoor hij een groter kans zou maken op een tweede termijn in de DNA. Nu blijkt dat Waidoe genoegen zal moeten nemen met nummer 3 of 4. Deze ontevredenheid zou Waidoe dan op de vergadering van vrijdag hebben laten zien door weg te lopen. Waidoe kreeg 3038 stemmen in 2015. Volgens Doekhie zijn dat stemmen van niet Waidoe, maar de Pertjajah Luhur. Doekhie blijft erbij dat Waidoe zijn kracht in Nickerie nog moet tonen, want hij heeft nog niet veel mensen op eigen kracht op de been kunnen brengen. Naar zeggen van de NDP’er heeft Waidoe nauwelijks 50 personen achter zich. “Het is vreemd. Dit gedrag van Waidoe is overal zo geweest. De 4 tot 5 partijen die hij heeft doorlopen, hebben hetzelfde  meegemaakt met hem”, aldus Doekhie.

Waidoe hangt nu weer aan zijde oppositie

Doekhie voert aan dat Waidoe in zijn spreekbeurt tijdens de behandeling van de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren veel aan de oppositiezijde hing door zaken die hij nog een jaar terug goedsprak, nu negatief aan te duiden. Hij noemt hierbij de ondersteuning van het kritiek op de verdwijning van extra middelen van het PetroCaribe deal en de mogelijke misstanden bij de Stichting Machinale Landbouw (SML). Waidoe was kort terug nog vol lof over de prestatie van de regering en een Johnny Mahespalsingh bij de herstart van dit bedrijf. “Nu ondersteunt hij Jitendra Kalloe en vraagt hij dat er een onderzoek moet komen. Toen Doekhie het bracht een jaar terug, was het dan rotzooi toch? Dit alles is een teken. Toen Waidoe van de PL overstapte, zei hij nog aan de media dat indien hij niet krijgt wat hij wilt, hij weer weggaat. De NDP is nogmaals geen prullenbak. Als hij wilt, mag hij opsodemieters”, aldus de politicus.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: