Combinatie NDP-beleid en Covid-19 zeer onsmakelijk

De politieke leiders lijken de kluts totaal kwijt te zijn om de vele complexe problemen in Suriname, die ze bovendien zelf hebben veroorzaakt, op te lossen. De hoge inflatie, devaluatie, chaos, schaarste aan valuta en allerlei andere goederen zijn slechts enkele ‘verworvenheden’ die voortgevloeid zijn uit het NDP-beleid. Een nog grotere ramp is echter het Coronavirus dat de wereld op zijn kop heeft gezet. Volgens het coalitielid Silvana Afonsoewa zou geen enkele “jap-japi en kes-kesi” de show kunnen stoppen. Is het Coronavirus de nieuwe ‘jap-japi en kes-kesi’? Deze pandemie heeft ondertussen ervoor gezorgd dat ook in Suriname de scholen zijn gesloten, evenementen zijn afgelast en bedrijven zijn voor nog grotere uitdagingen komen te staan. Of de verkiezingen in mei 2020 door kunnen gaan, is nog de vraag.   

De parlementariër Patricia Etnel (NPS) benadrukt in gesprek met Dagblad Suriname dat de regering dezelfde vastberadenheid moet hanteren als die van Afonsoewa: ‘de ‘show’ mag niet stoppen’. Wat het Coronavirus betreft zegt Etnel dat het de eerste keer is dat Suriname getroffen is door een pandemie; het is een ieders verantwoordelijkheid om deze pandemie in te dammen. Etnel beschouwt 25 mei 2020 als een historische dag waarbij het getij in Suriname zal keren. “En dan ben ik het eens dat geen enkele jap-japi en kes-kesi dat mag stoppen; 10 jaren van achteruitgang en armoede zijn meer dan genoeg geweest. Suriname zal gered worden van verdere neergang”, zegt Etnel zonder twijfel.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: