Sham Binda: “Met de valutawet slaat NDP haar laatste ruiten stuk”

Sham Binda

Ook de ondernemer tevens politicus Sham Binda (VHP) is niet gediend van de onlangs goedgekeurde Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren. In gesprek met Dagblad Suriname zegt hij dat de coalitieleden wederom bewezen hebben dat ze slechts erop uit zijn hun eigen belangen en die van hun partij te behartigen. “Met deze wetgeving heeft men nog een keer schade toegebracht aan het vertrouwen van het volk. Politiek gezien slaat de NDP haar laatste ruiten stuk”, concludeert Binda. Hij voorspelt werkloosheid, criminaliteit, schaarste en wanorde voor Suriname.

Binda mist een gedegen voorbereiding van de goedgekeurde valutawet. “Uiteraard heeft het levensbedreigende Coronavirus ook aan schepje bovenop gedaan, echter is de bijdrage van de NDP aan de verdere verslechtering van Suriname in zijn geheel aanzienlijk”, voert Binda aan. “Door het roven van dit land zijn we in deze situatie terechtgekomen.” Hij is voorts van mening dat het uitschakelen van de geldwisselkantoren haar tol zal eisen. “Men moet niet denken dat door deze wetgeving er meer US$ beschikbaar zal zijn. Integendeel, de informele dollarisatie (achterdeurhandel) zal ergere vormen aannemen.” Binda verduidelijkt dat het Coronavirus geen rol heeft gespeeld in de exorbitante hoogte van de wisselkoersen; ‘de regering is geheel verantwoordelijk voor de economische schade’.

KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: