Bericht over Russen gaat niet over Suriname

Dat er enige commotie is ontstaan over 200 Russen die naar Suriname zouden komen, is vooralsnog op niets gebaseerd. Dagblad Suriname nam contact op met parlementariër Carl Breeveld voor meer duidelijkheid. Meer informatie ontbreekt echter.

Internationaal artikel over technici space center

Wat wel duidelijk werd, is dat er een internationaal artikel verscheen van de hand van de journalist  Jean-Gilles Assard, https://la1ere.francetvinfo.fr/guyane/savanes/sinnamary/coronavirus-coup-dur-hotel-du-fleuve-200-techniciens-russes-quittent-base-spatiale-813652.html

waarin wordt aangegeven dat de gevolgen van het Coronavirus voelbaar zijn in het Guyana Space Center.

De journalist Jean-Gilles Assard schrijft dat vorige week maandag het management van de GSC de basis sloot. Hierdoor zouden de gevolgen voelbaar zijn in het Guyana Space Center en dat de Russische technici, die aanwezig zijn in Sinnamary en Kourou, zullen vertrekken. Door de sluiting worden ook 2 vluchtvoorbereidingscampagnes voor Véga en Soyouz stopgezet. De Russische technici in Sinnamary en Kourou laten de hotels leeg achter, wat voor het Hôtel du Fleuve in Sinnamary weer een klap is.

In het artikel zegt een van de medewerkers het te betreuren dat ze moeten vertrekken. En wordt er melding gemaakt dat de mensen wachten op hun vertrek naar hun land van herkomst. Uit niets in het artikel blijkt dat er een relatie is met Suriname. Het artikel had als informatiegehalte dus dat het hotel aldaar de zoveelste klap krijgt, omdat de 200 technici hun werkzaamheden ten gevolge van het Coronavirus moeten beëindigen.

Bevestiging Franse ambassade
De Franse ambassadeur, Antoine Joly, maakt aan elke speculatie een einde door tegenover de redactie van Dagblad Suriname te bevestigen dat de 200 Russische technici naar huis worden gestuurd als gevolg van de sluiting van de Space Center. Joly stelt tot slot: “They are not involved at all-in Surinamese elections!!!” Vertaald: “Zij zijn niet betrokken bij de verkiezingen van Suriname”, zoals door Breeveld werd gesuggereerd.

RB  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: