Gajadien: ‘In jaren ‘80 werd een dollar zelf over straat afgepakt’

Asiskumar Gajadien

Als de valutawisselkoers binnen zes weken met 80% omhoog is gegaan, dan wil dat volgens VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien zeggen dat iets niet goed gaat. “Als je daarop geen duidelijk antwoord kan geven met je bestaande regelgeving en wetten, dan kan je allerlei wetten creëren om dat in te dammen, het gaat niet werken. Ik hoop dat de samenleving weet dat in de jaren ‘80, als je met een dollar over straat liep, dat afgepakt werd. Dus met de harde regels is het niet gelukt om de zwarte markt in te dammen. Omdat als er een vraag is in de samenleving, dan gaat u dat niet middels regelgeving kunnen beperken. De meest elementaire zaak die nodig is in de economie, is vertrouwen. Efu den man no habi bribi ini a regering nanga den instituten, dan ga je elke dag zo een situatie krijgen”, aldus Gajadien gisteren in De Nationale Assemblee (DNA). Hij is lid van de commissie van rapporteurs bij de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren. Volgens de politicus wordt de waarde van de SRD ten opzichte van de US dollar verminderd vanwege de vermindering van de dekking van de Surinaamse munt. Erger nog, er zijn momenteel verschillende koersen in het land. Hij vraagt zich af of de Centrale Bankkoers van SRD 7,52 voor een US dollar nu nog reel is. “Als het reel is, verdedig dat”, aldus Gajadien.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: