Wilgo Valies: “Pas nadat Mangre BvL/ALS had overgenomen, kwamen haar politieke ambities sterk naar buiten”

De gewezen vakbondsleider en thans politicus Wilgo Valies (NPS), is van mening dat de politieke ambities van Reshma Mangre (VHP) pas sterk naar buiten zijn gekomen nadat zij het roer van hem overnam. Mangre heeft zichzelf herhaaldelijk ‘een voorbijgaande voorzitter van BvL/ALS genoemd’ en zei dat Valies sinds 2017 weet dat zij de politiek in zou stappen. In gesprek met Dagblad Suriname accentueert Valies dat als hij 100% wist dat dit haar plannen zijn, hij Mangre nimmer zou voordragen om de bond te leiden. Naar zijn zeggen was Mangre niet zeker over een politieke carrière. Dat is gaandeweg gebleken.

“Ik had gesprekken met haar gevoerd over haar politieke ambities. Ik had haar toen al gezegd dat wanneer ze uit de bond wilde stappen om de politiek in te gaan, het niet verstandig zou zijn om haar toen voor te dragen. En ze koos toch voor het voorzitterschap”, zegt Valies vol teleurstelling over de wijze hoe Mangre zich nu opstelt. Aangezien hij 18 jaren samengewerkt heeft met Mangre, zag hij in haar een goede leider met de nodige capaciteiten. Volgens Valies was de keus voor de vakbond nimmer opgelegd aan haar. Nu, na bijkans 13 maanden na de benoeming van Mangre als voorzitter van BvL/ALS, ziet Valies een andere persoon in haar.

“In principe was ze mijn kroonprinses en ik vertrouwde haar volledig. Als zij me vanaf het begin had gezegd dat ze gegarandeerd voor de politiek zou kiezen, dan zou ik uitkijken naar iemand anders, maar dat heeft ze niet gedaan”, voert Valies aan. Hij verduidelijkt dat hij vrouwen niets misgunt. “Waarom zou ik dan een vrouw voordragen?” De oud-voorzitter voegt daaraan toe dat het niemand siert om van de ene op de andere dag principes overboord te gooien voor politiek gewin of andere voordelen. Hij betreurt het dat thans bij BvL/ALS, waarin hij veel geïnvesteerd heeft, zich zulke onsmakelijke toestanden voordoen.  

KSR

error: Kopiëren mag niet!