Coronavirus verspreidt zich over Afrika

Afrika’s jeugdige bevolking – gemiddeld 19,4 jaar oud – kan helpen het aantal slachtoffers terug te dringen, maar overdracht zou moeilijker te voorkomen zijn in slecht schoongehouden steden met een kwetsbaar gezondheidssysteem.

Afrika is achtergebleven bij de mondiale curve voor coronavirusinfecties en -doden, maar de afgelopen dagen is het aantal gevallen aanzienlijk toegenomen.

Deskundigen hebben herhaaldelijk gewaarschuwd voor de gevaren voor het continent, gezien de zwakke gezondheidsinfrastructuur, armoede, conflicten, slechte sanitaire voorzieningen en de drukte in de steden.

Afrika zou zich “op het ergste moeten voorbereiden”, heeft de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie gezegd.

Zuid-Afrika, de meest geïndustrialiseerde economie van het continent, heeft de hoogste tol in Afrika ten zuiden van de Sahara en de op één na hoogste tol op het continent na Egypte, dat 196 gevallen heeft geregistreerd.

De eerste coronavirusbesmetting van het land, die op 5 maart werd bevestigd, werd ontdekt bij een man die uit Italië was aangekomen – het nieuwe centrum van een pandemie die wereldwijd meer dan 200.000 mensen heeft besmet en meer dan 8.000 mensen heeft gedood.

error: Kopiëren mag niet!