Financiële chaos?

Handen wassen bij de bank

Ook de commerciële banken hebben de alertheid opgevoerd voor wat betreft de bescherming van werknemers en cliënten tegen de verspreiding van het Covid-19, Coronavirus. Bij het filiaal van de Hakrinbank aan de Tourtonnelaan werden bezoekers allereerst onderworpen aan een strenge controle. Naast een controle van een medewerker op eventuele symptomen van het virus, werden cliënten verplicht de handen goed met zeep te wassen bij een wasbak. Hierna moesten de mensen hun handen desinfecteren met handsanitizer alvorens zij in kleine groepen werden binnengelaten. Een durotank werd buiten, vlak voor de deur, geplaatst om voor voldoende water te zorgen. Vanaf gisteren concentreert de dienstverlening aan klanten zich op de filialen Tourtonne, Nieuwe Haven, Flora en Nickerie. De irritatie bij veel burgers in de lange rijen was duidelijk te merken.

Bij het filiaal van de Republic Bank aan de Jozef Israëlstraat moesten bezoekers netjes buiten in de rij staan, waarna zij één voor één door de beveiligingsman en een medewerker naar voren werden geroepen om de handen op een correcte manier te ontsmetten. Hierna mocht per keer één persoon het gebouw binnen. De irritatie op sommige gezichten was duidelijk te lezen. “Dit neemt gewoon te veel tijd. Ik heb over een half uur een belangrijke afspraak”, zegt een bezoeker, kijkend naar zijn polshorloge, aan de krant. Over het algemeen bleef de situatie hier wel kalm. Een lange rij was vroeg in de ochtend ook te zien bij Finabank aan de Waaldijkstraat. Opvallend genoeg hebben haast alle banken opgeroepen om fysiek bezoek aan de bank zoveel mogelijk te vermijden en eerder te kiezen voor elektronische kanalen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: