Winkeliers sluiten deuren uit vrees voor Coronavirus Lange rijen bij pompstations en sommige winkels

Uit vrees voor verspreiding van het Coronavirus zijn veel winkeliers ertoe overgegaan hun deuren te sluiten. Sommige winkels zijn open, andere zijn potdicht, terwijl andere de deur op een kiertje open houden. Ondanks een oproep van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) om niet te hamsteren, bleken de meeste consumenten en winkeliers daaraan ook geen gehoor te hebben gegeven. Goederen  als rijst, toiletpapier, knoflook, uien, blom, suiker en zout zijn in veel winkels niet meer te vinden. Ook zijn de prijzen van de meeste producten  binnen 24 uur verhoogd. Veel eetzaken hadden nauwelijks of geen klanten vandaag. De rush op de winkels veroorzaakte zaterdag ook enorme rijen bij de meeste pompstations. Hoe lang het voorraad brandstof nog mee zal gaan, is onduidelijk.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: