Uitslag in betwiste Guyanese verkiezingen Westerse landen waarschuwen voor isolatie

De Returning Officer (RO) voor Regio Vier Clairmont Mingo heeft de resultaten voor zijn stemdistrict bekendgemaakt na een proces dat ronduit werd afgewezen door andere betwistende partijen en waarnemers, behalve de zittende APNU + AFC-coalitie, die de winnaar claimt te zijn van de verkiezingen van 2 maart. Mingo legde zijn verklaring af net na 11 gisteravond na een dag waarop internationale waarnemers zich terugtrokken uit het proces en de RO verscheen voor opperrechter Roxane George-Wiltshire in een minachtende hoorzitting. Ondanks dit en verschillende andere onderbrekingen en beschuldigingen verklaarde Mingo dat de APNU + AFC de regio had gewonnen met 136.057 stemmen, vergeleken met 77.231 voor de People’s Progressive Party / Civic (PPP / C), een marge van 58.826.  Deze marge is groot genoeg om de bijna 52.000 stemmen te dichten die de PPP / C had geregistreerd na de voltooide telling van de andere negen regio’s.Westerse landen hebben inmiddels gewaarschuwd voor isolatie indien president Granger wordt ingezworen. De waarnemers van de OAS hebben zich ook teruggetrokken.
SAM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: