Kastiel leidt Inter Moengo Tapoe naar sensationele comeback

Inter Moengo Tapoe heeft zich in een zeldzame inhaalrace naar een overwinning geknokt tegen Leo Victor in de Eerste Divisie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). De ploeg maakte in de tweede helft een achterstand van 3-0 ongedaan in het Andre Kamperveen Stadion en won uiteindelijk met 4-3. Leo Victor leidde na 25 minuten met 3-0 door doelpunten van Ilunga Eduards, Tafarel Doekoe en Presselo van der Meer. Leo Victor speelde een sterke eerste helft, maar in de tweede helft ging het totaal mis nadat verdediger Purcy de Baas de rode kaart kreeg in de 49ste minuut na een onbesuisde tackle. Het duurde niet lang want zeven minuten later tikte Romeo Kastiel de 1-3 binnen. In de 67ste minuut scoorde Kastiel wederom en bracht de stand op 2-3.  Migamba Antomoi scoorde enkele minuten later de gelijkmaker, 3 – 3. Hij strafte doelman Kevin Pandooi af die een afstand schot niet voldoende kon controleren en tikte daardoor de gelijkmaker binnen. In de 82ste minuut maakte Pandooi dezelfde fout maar dit keer was het Kastiel die kon intikken. Inter Moengo Tapoe is nog steeds ongeslagen. Romeo Kastiel is de topscorer in de competitie met 12 doelpunten. Joel Baja had een basisplaats bij Inter Moengo Tapoe, maar werd halverwege de eerste helft vervangen door Giovanni Alleyne. Aanvoerder Naldo Kwasie werd in de rust vervangen door Vitorino Pinas. Het leken twee technische wissels te zijn van trainer Jozef Joekoe. Dankzij deze sterke comeback klom Inter Moengo Tapoe naar de eerste plaats met 27 punten. De nummer twee Robinhood heeft 25 punten. Broki staat derde met 21 punten, terwijl Leo Victor blijft steken op de vierde plaats met 20 punten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: