Amerika op slot: UFC-gevecht Bigi Boi in gevaar

Donderdag werd bekend gemaakt dat de Amerikaanse President Donald Trump het land 30 dagen op slot doet voor Europeanen. Europeanen mogen 30 dagen lang America niet in, dit heeft ook zijn weerslag in de vechtsport. Zo staan er een aantal UFC events op de rol. Zo staat de Surinaamse MMA vechter Jairzinho Rozenstruik gepland te vechten binnen de gestelde ‘op slot’ periode. Rozenstruik staat op 28 maart tegenover Francis Ngannou in de Nationwide Arena Columbus, Ohio. Als het schema van Trump gevolgd wordt valt deze datum binnen die van het inreisverbod. De gouverneur van Ohio kondigde al eerder ook aan dat events in die staat zonder publiek moeten plaatsvinden, ook het UFC Fight Night event valt hieronder. Hoe streng de controles zullen zijn op het inreisverbod is niet duidelijk, het gebeurt veelal dat vechters voor hun gevechten buiten Europa trainen en dus niet direct vanuit Europa invliegen. Echter lijkt het er op dat uit Europa komende een criterium is om niet het land niet in te mogen. In de tussentijd houden de UFC fans hun adem in voor wat komen gaat.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: